Acasă Actualitate Antonia PUP, președintele CNE, critică lipsa dezbaterii privind transportul elevilor: Unde sunt...

Antonia PUP, președintele CNE, critică lipsa dezbaterii privind transportul elevilor: Unde sunt elevii în toată situația asta?

Președintele Consiliului Național al Elevilor critică faptul că hotărârea privind transportul gratuit al elevilor a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi, la o zi după ce a fost postată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, iar ei nu au fost consultați

”Nu mai era o surpriză pentru nimeni că pentru Guvernul României, consultările publice sunt opționale. Ieri seară, Ministerul Educației și Cercetării a pus în consultare publică o HG care lasă elevii fără facilități de transport, sub promisiunea că vor avea, în sfârșit, gratuitate pentru transportul elevilor: Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus consultării publice pot fi trimise pe adresa de e-mail în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia. Astăzi, ce să vezi, că din 10 zile am rămas cu nici 24 de ore de consultare și nici măcar o dezbatere cu toți factorii interesați: elevi, transportatori, chiar și consiliile județene care refuză să încheie contractele de serviciu public pentru a garanta facilități în transportul județean și interjudețean al elevilor.

În această dimineață, premierul României s-a întâlnit cu industriașii jocurilor de noroc (priorități), după ce săptămâna trecută s-a bătut palma pentru prelungirea licențelor operatorilor de transport cu o singură federație a operatorilor de transport – fix aia care solicită de luni de zile transport în regim comercial! Unde sunt elevii în toată situația asta, dacă nu au avut bunul simț de a ne consulta privind forma HG? Să lăsăm sloganurile de tipul „toți elevii vor beneficia de transport gratuit pe toate rutele de transport”, când știm că nu e așa”, a scris Antonia Pup.

Citiți și: Ce propune Ministerul Educației pentru decontarea transportului gratuit pentru elevi -proiect

Consiliul Național al Elevilor cere o întânire de urgență pentru transportul elevilor: Ne aflăm într-un vid legislativ

Articolul precedentMonica Anisie: Temperatura elevilor care vin la examenele naționale se va lua de două ori VIDEO
Articolul următorDOCUMENT BAC 2020: Competențele orale la română, limba străină și digitale se echivalează cu media aritmetică din anii de studiu