Acasă Actualitate EXCLUSIV Monica Anisie, despre Evaluarea Națională 2020: A doua sesiune este numai...

EXCLUSIV Monica Anisie, despre Evaluarea Națională 2020: A doua sesiune este numai pentru elevii care pot certifica faptul că sunt bolnavi

foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu prezicări privind organizarea celei de-a doua sesiune a Evaluării Naționale 2020, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat acest lucru.

Ministrul Educației spune că a doua sesiune se va organiza începând cu 29 iunie în aceleași condiții de siguranță.

„Această sesiune specială este numai pentru elevii care sunt bolnavi, care pot certifica faptul că sunt bolnavi de diverse boli, pentru cei care au peste 37.3 temperatură atunci când vin la școală și le este măsurată temperatura, pentru cei care sunt aflați în izolare sau în carantină, pentru că mai sunt zone carantinate și atunci nu putem să susținem acolo în data respectivă. Numai pentru aceștia, nu și pentru  cei care, să zicem, nu iau la evaluarea națională nota pe care și-ar fi dorit-o”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, pentru StiriEdu.ro.

Monica Anisie a spus că,  prin a doua sesiune de examen pentru  elevii de clasa a VIII-a, Ministerul Educației oferă elevilor care vor avea temperatură în ziua examenului posibilitatea să dea examenul atunci când sunt într-o stare de sănătate mai bună.

”Vor fi aceleași condiții de siguranță”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a precizat că admiterea la liceu va fi în acceeași perioadă și pentru acești copii care dau examenul începând cu 29 iunie. Repartizarea computerizată în licee va fi pe 10 iulie.

”Totul a fost pentru a da o șansă copiilor în așa fel încât să se simtă cât mai în siguranță. Dacă sunt și persoane care vor să dea bolnave care vor să dea acest examen în prima sesiune, noi nu le îngrădim acest drept, vor da așa cum se dădea și până acum în spital. Dar sunt temeri în spațiul public, avem petiții la minister”, a mai spus Anisie.

Ministrul Educației a spus că a renunțat la primirea elevilor care au mai mult de 37.3 temperatură în ziua examenului în săli speciale pentru că nu avea cine să îi supravegheze.

”Am încercat cu Ministerul Sănătății și varianta cu alte săli speciale, dar ne-am gândit mai bine, și ne-am întrebat cine îi supraveghează pe acești copii? Dacă un copil are 37.3 temepratură,  profesorul se poate gândi că are COVID și atunci cine îi supraveghează?  Dacă profesorul are 37,3 se duce acasă. Toată lumea trebuie să respecte regulile”, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedentVIDEO Evaluare Națională 2020: Klaus Iohannis anunță o a doua sesiune începând cu 29 iunie
Articolul următorElevii și părinții: Vrem o procedură specială si pentru elevii de la BAC care nu pot intra în examen