Acasă Actualitate Argumentele unui profesor pentru introducerea educației sexuale în școli

Argumentele unui profesor pentru introducerea educației sexuale în școli

Doru Căstăian, profesor de știinte socio-umane la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galați, unde predă la clasele V-XII, arată într-o postare pe Fabook că „o formă de educaţie sexuală este necesară, măcar la elevii de liceu”.

Doru Căstăian argumentează că cel puţin la liceu, foarte mulţi dintre elevi au vieţi sexuale active. „Elevii sunt diferiţi, bănuiesc că putem întâlni printre ei tineri mai precoce şi alţii mai reţinuţi, dar, în general, cel puţin la liceu, foarte mulţi au vieţi sexuale active, iar nivelul de cunoştinţe este în general precar, ca să nu mai vorbim despre înţelegerea mai de profunzime a rolului sexualităţii în viaţa umană”, arată Doru Căstăian.

”Eu cred că educaţia sexuală este panaceu, nici că va rezolva singură toate problemele grave legate de sexualitate; probabil că nu există niciun comportament uman care să fie codificat cultural într-un mod mai complex şi mai contradictoriu de-a lungul istoriei şi, de aceea, probabil că educaţia sexuală nu poate fi desprinsă de modurile mai larg culturale în care tânărul priveşte sexualitatea, moduri despre care nu prea am auzit vorbindu-se. Educaţia sexuală cred că se leagă de educaţia pur şi simplu”, mai arată profesorul.


Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis, mesaj pentru copii: Fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului
Articolul următorBBC: Școlile primare din Anglia se redeschid luni, dar mulți părinți își țin copiii acasă