Acasă Actualitate BBC: Școlile primare din Anglia se redeschid luni, dar mulți părinți își...

BBC: Școlile primare din Anglia se redeschid luni, dar mulți părinți își țin copiii acasă

Foto: Facebook BBC

Școlile din Anglia se redeschid luni după o pauză de 10 săptămâni, dar sondajele arată că jumătate dintre părinți își vor ține copiii acasă, potrivit BBC.

Potrivit unui sondaj realizat de Fundația Națională pentru Cercetare în Educație, directorii de școli estimau că 46% dintre părinți nu își vor trimite copiii la cursuri. Același sondaj mai arată că 50% dintre părinții din școlile din zonele defavorizate își vor ține copiii acasă, iar 25% dintre profesori vor absenta din cauza problemelor de sănătate pentru ei sau familiile lor.

Cu toate acestea, oficialii de la Londra arată că deschiderea școlilor va ajuta părinții care se întroc la serviciu, care astfel nu vor mai fi nevoți să stea acasă pentru îngrijirea copiilor. Din 15 iunie, se vor întoarce la școală elevii de 10-12 ani.

De luni, Guvernul britanic a decis redeschiderea treptată a școlilor, permisiunea adunărilor în grupuri de până la șase persoane, în aer liber, redeschiderea piețelor și reluarea unor competiții sportive, fără spectatori.

Articolul precedentArgumentele unui profesor pentru introducerea educației sexuale în școli
Articolul următorSondaj: 55% dintre români consideră că școlile nu ar trebui redeschise nici în septembrie