Acasă Actualitate Consiliul Național al Elevilor nu e de acord cu uniformele obligatorii

Consiliul Național al Elevilor nu e de acord cu uniformele obligatorii

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor constestă inițiativa legislativă a senatorului PMP Lucian Iliescu care propune obligativitatea purtării uniformei școlare pentru elevii din România. Elevii spun că instituirea obligativității purtării uniformei în rândul elevilor nu atrage după sine și creșterea calității actului educațional.

”Uniforma școlară nu poate spori securitatea în școală, în lipsa unor alte măsuri de siguranță (servicii de pază, servicii de monitorizare audio-video etc.).Este esențial să nu pierdem din vedere impactul bugetar pe care această măsură îl va avea. Având în vedere faptul că, la momentul de față, în sistemul de învățământ din România sunt înmatriculați aproximativ 2,8 milioane de elevi. Asigurarea unui bon valoric de 350 lei pentru fiecare dintre acești elevi ar genera un impact bugetar nesustenabil. Având în vedere faptul că, la momentul de față, există aproximativ nouă sute de mii de elevi care nu au acces la internet, considerăm că există măsuri prioritare pentru asigurarea accesului la educație al tuturor elevilor”, arată elevii.

Elevii spun că banii prevăzuți în propunerea senatorului Iliescu ar putea fi folosiți pentru școala online.

În asemenea contexte de criză, ne dăm seama că problema echității în sistemul de învățământ nu poate fi rezolvată prin uniforme școlare, ci prin acțiuni de impact și servicii sociale calitative. Cei 350 de lei pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente pentru accesarea școlii online, motiv pentru care solicităm retragerea acestei inițiative legislative lipsite de fundament”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Reamintim că săptămâna trecută, senatorul PMP Lucian Iliescu a depus la Senat proiectul pentru modificarea art.5 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

Citiți și: Redevine uniforma obligatorie din anul 2020-2021? Ce prevede un proiect depus la Senat: 350 de lei pentru fiecare elev

Articolul precedentVIDEO/FOTO Cum s-a pregătit o școală din mediul rural să-i primească pe absolvenții de clasa a VIII-a
Articolul următorVIDEO Klaus Iohannis, mesaj pentru copii: Fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului