Acasă Actualitate Ministerul Educației: 30 de elevi au avut temperatura mai mare de 37.3...

Ministerul Educației: 30 de elevi au avut temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius în prima zi de pregătire

sursa foto: https://pixabay.com/
sursa foto: https://pixabay.com/

Ministerul Educației arată că 30 de elevi de clasa a VIII-a și clasa a XII-a au avut temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius în prima zi de pregătire pentru examenele naționale. Elevii au fost îndrumați către medicul de familie și dacă vor să se mai întoarcă la cursurile de pregătire trebuie să aibă aprobarea medicului.

„Elevii care au avut ieri temperatură au fost la medicul de familie. Medicul de familie a decis în privința acestora. Niciunul dintre elevi nu a prezentat cu simptome de COVID-19. Au fost răciți”, a spus Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației

Potrivit ultimelor date de la Ministerul Educației aproape 70% dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a și-au anunțat intenția de a participa la cursurile de pregătire pentru examenele naționale.

Reamintim că, în perioada 2-12 iunie, în școlile din România au loc cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, care se desfășoară cu măsuri speciale de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Accesul elevilor în școli trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate.

Elevii a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3°C nu sunt primiți la aceste cursuri de pregătire.

Citiți și: Peste 60% dintre elevii care dau Evaluarea Națională și Bacalaureatul se întorc la şcoală

Articolul precedentBacalaureat 2020: Azi încep înscrierile la examen/ Cum se completează fișa de înscriere
Articolul următorEducația sexuală cu acordul părinților, aprobată în Parlament