Acasă Actualitate Palatul Universității din București va fi restaurat în următorii 5 ani/...

Palatul Universității din București va fi restaurat în următorii 5 ani/ Lucrările vor costa 445 milioane de lei

Foto: Facebook Univ. București

Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, hotărârea de începere a proiectului de consolidare și restaurare a Palatului Universității din București, clădire istorică de pe Bulevardul Regina Elisabeta, în centrul Capitalei, anunță universitatea într-un comunicat de presă.

Prin hotărârea de Guvern, lucrarea va fi realizată prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației). La investiția totală de 445,88 milioane de lei, Universitatea din București va contribui cu 2,37 de milioane de lei. Potrivit hotărârii de Guvern, lucrarea va necesita un efort în timp de 60 de luni/

Acțiunile de restaurare sunt menite să contribuie la asigurarea unor spații de învățământ corespunzătoare studenților Universității din București, să înlăture riscul degradării sau distrugerii Palatului Universității și, odată cu acesta, a contribuției culturale, istorice și simbolice a acestuia pentru patrimoniul cultural al regiunii, să valorifice potențialul său și să respecte dreptul la cunoașterea istoriei și a identității culturale.

Clădirea Palatului Universității, situată în piața ce îi poartă numele, este cea mai mare clădire din patrimoniul Universității din București, dar și cea mai încărcată de istorie. Clădirile noastre istorice stau mărturie pentru rolul esențial pe care Universitatea l-a avut, încă de la înființare, în societatea românească. Prezervarea acestei istorii lungi și valoroase este, astăzi, dependentă de protejarea, renovarea și consolidarea clădirilor care sunt parte a acestor istorii. Iată, după fostul azil Elena Doamna, reușim să înscriem și Palatul Universității în procesul de consolidare și renovare, cu sprijinul primit din partea Guvernului. Este o reparație morală, o contribuție majoră atât pentru educație, cât și pentru păstrarea unei bogății istorice și culturale valoroase ”, declară  rectorul Marian Preda.

Mai multe detalii găsiți aici: Palatul Universității din București va intra într-un amplu proces de consolidare și restaurare

Articolul precedentVIDEO Cum s-a desfășurat o festivitate de absolvire pentru 5 elevi șefi de promoție
Articolul următorVIDEO Mesajul Anisiei, absolventă de clasa a VIII-a, pentru profesori: „Am numai cuvinte de laudă la adresa acestor patru ani”