Acasă Actualitate Școală din mediul rural, pusă la plată după ce a dat afară...

Școală din mediul rural, pusă la plată după ce a dat afară ilegal o angajată

Școala Gimnazială nr 1. din Moara Vlăsiei, județul Ilfov, este bună de plată după ce anul trecut a dat afară o angajată din personalul didactic auxilier fără să respecte prevederile legale.  Nicoleta Vidu, angajată prin concurs ca administrator financiar al școlii, a fost disponibilizată de către directoarea școlii, pe motiv că nu știe ce are de făcut. Totul a început în aprilie 2019, la scurt timp după angajare. Angajata spune că a fost jignită mai ales după ce a întrebat despre multe situații financiare ale școlii. Iar în iunie anul trecut a primit decizia de disponibilizare, decizie, luată de către directoarea școlii.

Nicoleta Vidu a fost disponibilizată de către directoarea școlii la mai puțin de 90 de zile, atât cât era prevăzută perioada de probă.

Angajata a decis să dea școala în judecată, iar anul acesta a câștigat procesul. Decizia definitivă a  instanței Curtii de Apel București dispune reintegrarea pe locul de muncă al angajatului școlii gimnaziale și plata salariilor indexate și majorate din  ultimul an, dar și a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat de la concediere până la momentul reintegrarii efective.

Instanța a stabilit că doar  printr-o hotărâre a consiliului de administrație se poate dispune încetarea unui contract individual de muncă.

Articolul precedentCum vor da examenele naționale elevii cu deficiențe de vedere, auz sau cu autism
Articolul următorTrei școli din județul Neamț, închise în urma unor cazuri de COVID-19 confirmate la rude ale elevilor