Acasă Actualitate Profesorii din Anglia cer compensații pentru cei care se îmbolnăvesc de COVID-19...

Profesorii din Anglia cer compensații pentru cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 la școală

Foto: pixabay.com

Profesorii care se îmbolnăvesc de Covid-19 în școală au nevoie de compensații bănești și de un acces mai bun la pensionarea pe caz de boală, susțin reprezentanții unuia din cele mai mari sindicate ale profesorilor din Marea Britanie( NASUWT).

Compensarea financiară ar trebui să o primească atât cadrele didactice, cât și alți angajați rămași incapabili să lucreze ca urmare a bolii Covid-19, pe care au luat-o din școală.

Sindicatele cer „politici de susținere pentru profesorii care au trecut prin boală, iar aceste politici ar trebui să recunoască natura complexă și schimbătoare a simptomelor Covid care îi determină pe profesori să aibă perioade de absență intermitentă pe termen lung”, scrie tes.com.

Ultimele date ale Institului Național de Statistică din Anglia(ONS) arată că 114.000 de persoane care lucrează în învățământ au avut Covid în martie, clasându-se pe al doilea loc în rândul profesorilor. Înaintea profesorilor se află medicii care au cea mai mare rată a îmbolnăvirilor – cu 122.000 de cazuri.

„Profesorii trebuie să fie susținuți de politici de gestionare a bolii care să recunoască natura complexă și debilitantă a Covidului lung. Profesorii care se confruntă cu un Covid îndelungat nu ar trebui să fie obligați să trăiască cu frica de a-și pierde slujbele sau de a avea dificultăți financiare dacă nu mai sunt capabili să-și facă treaba”, a spus Patrick Roach, secretarul general al NASUWT, care susține că numărul mare de profesori afectați pe COVID-19 ar putea fi o bombă cu cea.

Articolul precedentConstanța: Inspectoratul vrea să organizeze simulările examenelor naționale în aprilie
Articolul următorCele 6 universități de Medicină vor să organizeze ele examenul de rezidențiat