Acasă Actualitate USLIP IAŞI: Mai sunt două școli unde sunt în derulare teste...

USLIP IAŞI: Mai sunt două școli unde sunt în derulare teste medicale pentru COVID-19

Sindicaliștii de la USLIP Iași( Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași) susțin într-un comunicat de presă remis ȘtiriEdu.ro că, la Iași, pe lângă elevul de clasa a VIII-a depistat cu coronavirus, mai sunt alte două școli unde în prezent sunt în derulare teste medicale pentru coronavirus. Ei spun că au multe semnale de la elevi și profesori că nu se respectă măsurile de distanțare fizică în școlile unde se desfășoară pregătirea pentru examenele naționale.

Poziția USLIP-Iași:

Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe!

Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi.

Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale.

Aşa cum am avertizat în toate comunicatele anterioare, nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri „importul” virusurilor în unităţile şcolare.

Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ.

USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii. Această ultimă instituţie are obligaţia de a pune sănătatea publică a populaţiei României deasupra oricăror altor considerente, indiferent de justificarea acestora.

Reamintim că un elev de clasa a VIII-a de la Liceul Cu Program Sportiv de la Iași a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Colegii lui de grupă sunt în prezent acasă în izolare și riscă să nu participe la prima sesiune de evaluare națională.

Citiți și: Primul caz de elev depistat pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Inspectorul școlar de la Iași: 11 elevi și 2 profesori sunt acasă în izolare/ DSP-ul a decis ca elevii de clasa a XII-a să vină la pregătire

Articolul precedentInspectorul școlar de la Iași: 11 elevi și 2 profesori sunt acasă în izolare/ DSP-ul a decis ca elevii de clasa a XII-a să vină la pregătire
Articolul următorCare sunt propunerile elevilor pentru începerea anului școlar 2020-2021