Acasă Actualitate Inspectorul școlar de la Iași: 11 elevi și 2 profesori sunt acasă...

Inspectorul școlar de la Iași: 11 elevi și 2 profesori sunt acasă în izolare/ DSP-ul a decis ca elevii de clasa a XII-a să vină la pregătire

sursa foto: https://pixabay.com/
sursa foto: https://pixabay.com/

Luciana Antoci, inspector școlar de la Iași, a declarat pentru StiriEdu.ro că Liceul cu Program Sportiv din Iași nu a fost înschis, în urma depistării unui elev de clasa a VIII-a cu coronavirus.

Cei 11 elevi care s-au aflat în grupă cu elevul de clasa a VIII-a depistat pozitiv cu COVID-19 vineri seara se află în prezent acasă, sub supravegherea mediclor.

11 elevi și 2 profesori  care au intrat în contact cu acest elev care a fost diagnosticat cu Covid-19 sunt acasă în izolare. La controlul epidemiologic de la intrarea în școală copilul a avut pe parcursul zilelor în care a venit la pregătire 36.3 grade Celsius temperatură, nu a dat niciun semn de boală. Mai mult decât atât, în școală a fost depusă declarația semnată de părinți că  nu au cunoștință să fie caz de COVID-19 sau vreun risc în familie. Însă, pentru că bunica s-a dus pe parcursul săptămânii trecute să-și facă analizele preliminare pentru o operație, în acest fel ea a fost diagnosticată cu COVID-19 și apoi prin ancheta epidemiologică extinsă și părinții copolilui și copilul au fost diagnosticați cu COVID-19”, a spus inspectorul școlar.

În acest moment, elevii de clasa a VIII-a și profesorii sunt acasă în izolare sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică.  „DSP-ul va decide dacă acești elevi  vor merge la Evaluarea Națională care începe pe 15 iunie, sau vor merge la sesiunea speicială de pe 29 iunie, evident în funcție de evoluția stării lor de sănătate”, a mai spus Luciana Antoci.

Aceasta a spus că școala nu a fost închisă, iar la decizia DSP-ului astăzi s-au prezentat la pregătire elevii de clasa a XII-a.

La școală s-a făcut ieri decontaminarea tuturor spațiilor, iar azi prin decizia DSP s-au întors numai elevii de clasa a XII-a pentru activitățile de pregăitre”, a spus inspectorul școlar.

Citiți și: Primul caz de elev depistat pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Articolul precedentPrimul caz de elev depistat pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași
Articolul următorUSLIP IAŞI: Mai sunt două școli unde sunt în derulare teste medicale pentru COVID-19