Acasă Actualitate Nelu Tătaru: Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă

Nelu Tătaru: Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă

Foto: Facebook

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus miercuri seara la Digi24 că şi grădiniţele de stat pot fi deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi de igienă, dar a explicat că această decizie aparține autorităţilor locale. „În 12 iunie s-ar fi terminat anul şcolar, inclusiv pentru grădiniţe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă şi atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ţinuţi şi să aibă cineva grijă de ei”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă şi grădiniţele de stat pot fi deschise, ministrul Sănătăţii a precizat că totul depinde de autorităţile locale.

„Cele de stat, dacă vă amintiţi, verile trecute aveam una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru.  Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe, after school-uri, în condiţiile în care respectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă. (…) Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a declarat Nelu Tătaru.

Citiți și: Klaus Iohannis: Va fi posibilă redeschiderea grădinițelor private după 15 iunie

Cum vor fi primiți copiii la grădiniță/ Regulile obligatorii de curățenie