Acasă Actualitate Admitere la facultate 2020: Examen scris online la Facultatea de Medicină Veterinară...

Admitere la facultate 2020: Examen scris online la Facultatea de Medicină Veterinară din București

Înscrierea şi înmatricularea la cele şapte facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) se vor face fără taxe, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, transmis joi.

„Pentru a facilita accesul tinerilor la concursul de admitere în USAMV, am decis ca, în acest an, să se poată face depunerea dosarului fără nicio taxă de înscriere sau de înmatriculare”, a declarat rectorul universităţii, Sorin Cîmpeanu, citat în comunicat.

Peste 3.400 de locuri, dintre care 2.100 la buget, sunt disponibile la cele şapte facultăţi pentru studii universitare de licenţă şi master.

Înscrierea pentru concursul de admitere la studii universitare de licenţă se va desfăşura astfel:

* 6 – 22 iulie programul de studii Medicină veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară;

* 6 – 25 iulie programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

Înscrierea pentru concursul de admitere la studii universitare de master se va desfăşura în perioada 1 – 18 iulie pentru toate programele de studii organizate în cele şapte facultăţi din cadrul USAMV.

„Concursul de admitere se va derula în mediul online, prin intermediul platformei dedicate şi va consta în completarea unui formular tip cu încărcarea documentelor specificate în metodologia de admitere şi în ghidul de admitere. După analiza documentelor încărcate şi ierarhizarea candidaţilor aceştia vor fi informaţi prin atribuirea statusului admis/respins. Pentru programul de studii de Medicină veterinară se va susţine o probă scrisă cu desfăşurare online. Confirmarea accesului la proba scrisă va fi trimisă pe email candidaţilor înscrişi”, se arată în comunicat.

Criteriile de admitere la USAMV sunt: 70% media de la Bacalaureat; 30% nota/media aritmetică la una din probele de Bacalaureat – limba română/limba maternă, matematică, chimie, biologie (biologie vegetală şi animală, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană) sau geografie (la alegerea candidatului).

Criteriile de admitere la programul de studii Medicină veterinară: 50% nota obţinută la proba scrisă susţinută online; 50% media de la Bacalaureat.

„Candidaţii declaraţi admişi la concursul de admitere – sesiunea 2020 vor semna contractul de studii cu USAMV şi îl vor încărca în platforma dedicată admiterii, cu obligaţia depunerii acestuia la secretariatele facultăţilor, odată cu documentele în original până în data de 5 octombrie 2020”, explică sursa citată.

Detalierea numărului de locuri pe programe de studii şi domenii, precum şi alte informaţii privind admiterea 2020 se găsesc la adresa: https://www.usamv.ro/index.php/ro/admitere.

USAMV va comunica în mod constant informaţii cu privire la admiterea din această sesiune pe pagina dedicată admiterii: https://www.usamv.ro/index.php/ro/admitere şi în conturile de Facebook şi Instagram.

Candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească şi website-urile sau paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere.

Articolul precedentCum se va aplica legea anti-bullying în anul școlar 2020-2021: Fiecare școală va avea un grup de acțiune
Articolul următorBacalaureat 2020: Începe echivalarea competenţelor lingvistice şi digitale