Acasă Actualitate OFICIAL Absolvenții școlilor postliceale nu susțin proba practică/ Examenul se echivalează cu...

OFICIAL Absolvenții școlilor postliceale nu susțin proba practică/ Examenul se echivalează cu notele din anii de studiu

Foto: pixabay.com

Absolvenții școlilor postliceale nu vor mai susține proba practică pentru certificatul de absolvire, așa cum se întâmpla până acum, ci acest examen va fi exchivalat cu mediile din anii de studiu după formulele stabilite de Ministerul Educației prin ordinul de ministru publicat joi în Monitorul Oficial.

Ordinul din Monitorul Oficial prevede că: proba practică a examenului de certificare a calificării profesionale se echivalează prin calculul mediei aritmetice a mediilor modulelor care conțin instruire practică, pregătire practică sau învățământ clinic din planurile de învățământ pentru anul I (calificării profesionale cu durata studiilor de un an), anii II și III (calificări profesionale cu durata studiilor de doi ani sau I, II și III (calificare profesională cu durata studiilor de trei ani după formula:

Ordinul prevede că proba proiectului se va susține online, iar proiectul va fi trimis în format pdf. la instituția de învățământ. Doar cei care nu au internet sau calculator vor fi chemați la școală să susțină proiectul în condiții de siguranță sanitară. „Prin derogare de la alin 5 pentru sesiunile din anul școlar 2019-2020, depunerea proiectului în vederea susținerii examenului de certificare în format pdf se realizează online, pe adresa de email a școlii, urmând a fi arhivat timp de 3 ani.

Articolul precedentLudovic Orban: Se vor redeschide grădinițele și afterschool-urile
Articolul următorAntonia Pup, președintele CNE: Programa nu e adaptată nevoilor elevilor