Acasă Actualitate Primarul Mihai Chirica: Luăm în calcul şi scenariul galben pentru începutul de...

Primarul Mihai Chirica: Luăm în calcul şi scenariul galben pentru începutul de an şcolar VIDEO

Foto: Facebook Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul ca anul şcolar să înceapă în codul galben, datorită numărului tot mai mare al celor infectaţi cu COVID-19.

Primarul Mihai Chirica spune că o creştere a numărului de infectări cu 14 zile înainte de începerea şcolii poate plasa Iaşiul într-un scenariu defavorabil, cel galben, care poate avea consecinţe negative în privinţa educării elevilor.

„Suntem în scenariul verde, la limita scenariului galben pe care prognozăm că nu-l vom atinge, dar luăm în calcul şi această variantă. Luăm în calcul şi scenariul galben în ceea ce priveşte începutul de an şcolar, adică un învăţământ alternativ. Adică să alternăm orele din clasă cu cele online. Am reuşit să alocăm prin Consiliul Local Iaşi o sumă considerabilă, de 12,6 milioane de lei, fără fonduri europene sau alte fonduri”, a declarat primarul Chirica.


Primarul a cerut ieşenilor să aibă un comportament responsabil, întrucât de aceasta depinde şi modul în care vor începe elevii şcoala.

Pentru ca trecerea de la sistemul de predare clasic, în clasă, către cel online să se facă fără sincope municipalitatea va achiziţiona 1.250 de sisteme digitale pentru Centrele de Educaţie Online, astfel încât să fie dotată fiecare sală de curs din municipiul Iaşi. Pentru acestea, municipalitatea va cheltui 7,5 milioane de lei.

De asemenea, Primăria Iaşi va cumpăra 3.000 de tablete destinate elevilor pentru predare online, în valoare de 2,8 milioane de lei. Conform declaraţiilor primarului Chirica, suma include şi conectarea la Internet pe perioada a doi ani şcolari.

Alte 2,3 milioane de lei vor fi cheltuiţi de municipalitate pentru achiziţia a 1,5 milioane de măşti chirurgicale pentru elevii din clasele 0 – XII.

„Licitaţia pentru achiziţia acestor bunuri a fost deja lansată şi sperăm să o finalizăm în timp util. Bunurile achiziţionate vor fi puse la dispoziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a unităţilor de învăţământ din Iaşi, pentru asigurarea actului educativ. De asemenea, va fi asigurată asistenţa pentru punerea în funcţiune şi utilizarea bunurilor achiziţionate, la cerere, pentru fiecare unitate de învăţământ sau cadru didactic”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Articolul precedentBAC 2020. Peste 5.300 de elevi nu s-au prezentat la proba profilului
Articolul următorKlaus Iohannis: Soția mea, Carmen, va merge la școală pe 14 septembrie VIDEO