Acasă Actualitate Luminița Barcari, despre solicitarea Avocatului Poporului: Dăm un răspuns foarte repede

Luminița Barcari, despre solicitarea Avocatului Poporului: Dăm un răspuns foarte repede

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a declarat pentru StiriEdu.ro că Ministerul Educației, prin juriștii săi, va răspunde într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de astăzi, recomandării făcute de Avocatul Poporului potrivit căreia Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății  să identifice și să dispună în regim de urgență toate măsurile care se impun în vederea asigurării dreptului la educație în condiții de egalitate, în contextul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, în speță a prevederii care arată că respingerea elevilor cu temperatură mai mare de 37.3 grade este discriminatorie.

„Deocamdată se ocupă cei de la Juridic. Azi răspundem. Noi o să dăm un răspuns foarte repede, doamna ministru a repartizat cererea de la Avocatul Poporului Departamentului Juridic, și pe urmă să încercăm să vedem ce decizie vom lua. Mergem mai departe, evident”, a spus Luminița Barcari.

Aceasta a spus că verificarea temperaturii la intrarea la examen și respingerea elevilor care au temperatura mai mare de 37,3 a fost luată la recomandarea specialiștilor din Ministerul Educației.

„În tot ceea ce am făcut, noi am ținut cont de recomandările specialiștilor din Ministerul Sănătății. Și acea prevedere din ordinul comun cu temperatura tot de la Ministerul Sănătății a fost, nu aveam noi de unde să știm ce valoare are temperatura când sunt anumite boli asociate, chiar nu aveam noi de unde să știm lucrurile acestea și nu putem să încălcăm niște ordine în vigoare”, a spus Luminița Barcari.

Citiți și: Avocatul Poporului recomandă eliminarea prevederilor ce interzic accesul elevilor cu temperatură la examene

Renate Weber, despre respingerea elevilor cu temperatură: Vineri facem o recomandare prin care examenele să se organizeze în condiții de egalitate

Asztalos Csaba, președintele CNCD: Respingerea elevului cu 37.3 temperatura este discriminatorie

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Cum se va da examenul în condițiile pandemiei de COVID-19
Articolul următorEvaluare Națională 2020: Temperatura elevilor va fi luată de 3 ori/ Peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține examenul