Acasă Actualitate Profesor de liceu din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19/ Sindicaliștii amenință cu...

Profesor de liceu din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19/ Sindicaliștii amenință cu plângeri civile și penale

Foto:pixabay.com

Un nou caz de coronavirus în rândul profesorilor a avut loc la Iași, anunță sindicatul profesorilor de la Iași – USLIP Iași. Sindicaliștii fac acuzații grave la adresa Ministerului Educației pe care îl acuză de inconștiență și că ascunde adevărul.

„Inconștiența și iresponsabilitatea autorităților (Monica Anisie, Ludovic Orban, Klaus Iohanis și Nelu Tătaru) continuă să facă victime! Este revoltător că autoritățile au cunoștință de existența unor cazuri pozitive în unitățile școlare, dar ascund adevărul.Astăzi, 14.06.2020, la ora 18:00 ni s-a confirmat un nou caz de profesor pozitiv la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Situația de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” poate avea însă și alte repercusiuni deoarece există profesori care au norma didactică și în alte unități de învățământ și inevitabil, involuntar ar fi putut transporta virusul. Considerăm că principalii responsabili pentru aceste evenimente sunt cele patru persoane menționate mai sus. Iresponsabilitatea și lipsa de viziune a acestora în ceea ce privește ambiția de a organiza Examenele Naționale în sistem clasic, poate produce adevărate drame în anumite familii. Ceea ce ei probabil gândesc doar într-un număr de statistică, noi gândim in termeni de vieți omenești, puse în pericol iresponsabil de către autoritățile statului român.
 Dorim să atenționăm că USLIP IAȘI va monitoriza fiecare caz de cadru didactic infectat la nivelul județului, iar dacă vom face legătura de cauzalitate cu prezența la școală a acestora, vom acționa pe cale legală prin plângeri civile și penale”, arată sindicaliștii într-un comunicat.

Evaluare Națională 2020. Sindicaliștii de la Iași au cerut de mai multe ori ca examenele naționale să nu aibă loc, dar fără succes.

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Site-ul unde vor fi afișate rezultatele a fost publicat
Articolul următorEvaluare Națională 2020: Infografic despre organizarea și desfășurarea examenelor