Acasă Actualitate FOTO Republica Moldova: Cum arată și ce conțin ghidurile sanitare pentru noul...

FOTO Republica Moldova: Cum arată și ce conțin ghidurile sanitare pentru noul an școlar

Foto: Ministerul Educatiei Republica Moldova

Elevii din Republica Moldova au la dispoziție două ghiduri cu măsuri sanitare pentru începutul anului școlar 2020-2021. Este vorba de „Ghidul elevului/elevei din ciclul primar, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” și „Ghidul elevului/elevei din ciclurile gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19”.

Documentele sunt elaborate de ministerele Educației și al Sănătății, împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și UNFPA – Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, potrivit antetului publicațiilor.

Ghidurile conțin măsurile de protecție pe care elevii trebuie să le respecte: în drum spre și de la școală; la intrarea în instituția de învățământ; în sala de clasă; în pauze; la bibliotecă; în sala de mese; pe terenul de sport și în vestiarul sălii de sport; în blocurile sanitare precum și sfaturi utile cum să își protejeze sănătatea psihoemoțională.

Citiți și: Școlile din Republica Moldova încep la 1 septembrie – decizia oficială

„Elevii vor putea să-și planifice aspectele organizatorice ale procesului educațional folosind compartimentul „Agenda mea”, unde își vor putea nota orarul accesului în instituție; începutul lecțiilor; accesul către sala de mese; modalitatea de divizare a clasei conform modelului selectat pe săptămâni; orarul lecțiilor; platformele, aplicațiile, resursele TIC pe discipline de studii utilizate etc.”, arată Ministerul Educației din Republica Moldova.

Deschiderea anului școlar în Republica Moldova: Toți elevii revin în bănci pe 1 septembrie VIDEO

Ministerul Educației precizează că „Ghidul elevului/elevei din ciclul primar, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” și „Ghidul elevului/elevei din ciclurile gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” vor fi expediate electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară. De asemenea, ghidurile pot fi accesate și descărcate de pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la compartimentul COVID – 19, acte normative cu privire la relansarea procesului educațional 2020-2021

Citiți și: Republica Moldova redeschide grădinițele în trei etape

Cele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO

Articolul precedentUNICEF: O treime dintre elevii din lume nu au avut acces la învăţământul online din cauza pandemiei
Articolul următorSondaj IRES: Două treimi dintre părinți vor începerea școlii în format clasic