Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020. Monica Anisie, despre gradul de dificultate al subiectelor

Evaluare Națională 2020. Monica Anisie, despre gradul de dificultate al subiectelor

Foto: edu.ro

Ministerul Educației, Monica Anisie, a declarat luni dimineață la Digi24 că s-au luat toate măsurile pentru ca examenul de Evaluare Națională 2020 să se desfășoare în siguranță. Întrebată despre gradul de dificultate al subiectelor ministrul a spus că nu poate spune ceva despre gradul de dificultate. „Nu putem spune acum despre gradul de dificultate, putem spune doar faptul că anul acesta au fost eliminate conținuturile de pe semestrul al doilea”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a spus că un elev care este depistat cu COVID-19 după prima probă de examen poate participa la sesiunea specială din 2020. „După consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății s-a stabilit că la 14 zile distanță ca un elev descoperit cu Cvoid-19 să devină negativ”, a spus ministrul

„S-au luat toate măsurile de siguranță și le mulțumesc unităților administrativ teritoriale care s-au implicat în mod activ în această perioadă, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să existe tot ceea ce este necesar astăzi când este organizată prima probă de limba și literatura română. Anul acesta Evaluarea Națională se realizează în două etape, etapa specială care va începe în 29 iunie se va desfășura numai pentru acei copii care sunt acum în izolare, sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic din prima etapă au avut temperatură corporală peste 37.3. Scopul organizării acestei sesiuni speciale este tocmai acela de a oferi șanse egale tuturor acestor copii”, a mai spus ministrul.

Reamintim că la Evaluarea Natională 2020 participă peste 170.000 de absolvenți. Luni, 15 iunie, are loc proba de limba și literatura română. Subiectele de la Evaluare Națională 2020 vor fi numai din materia din semestrului întâi al doilea. A doua probă a Evaluării Naționale 2020 va avea loc pe 17 iunie, matematică. Pe 18 iunie este programată proba de limbă maternă.

Evaluare Națională 2020. Subiecte la română la prima sesiune de examen/ Peste 170.000 de elevi participă la examen

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Infografic despre organizarea și desfășurarea examenelor
Articolul următorCând se deschid grădinițele? Monica Anisie: Astăzi vor fi gata normele metodologice