Acasă Actualitate Când se deschid grădinițele? Monica Anisie: Astăzi vor fi gata normele metodologice

Când se deschid grădinițele? Monica Anisie: Astăzi vor fi gata normele metodologice

Foto:pixabay.com

Grădinițele de stat și private se vor deshide după ce vor fi publicate normele metodologice în Monitorul Oficial, norme prin care se prevăd condițiile în care trebuie să aibă loc condițiile în care se vor desfășura activitățile educaționale. Ministrul Educației a declarat la Digimatinal că astăzi aceste norme metogologice vor fi gata.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în unitățile de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Astăzi, cu siguranță, vor fi gata normele metodologice”, a spus Monica anisie.

Ministrul a spus că grădinițele private pot fi deshise imediat ce vor apărea normele metodologice.

„În momentul în care normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că începând de astăzi se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a mai spus ministrul Educației.

Citiți și: În ce condiții pot fi deschise grădinițele și creșele/ Recomandările de la experții în sănătate

Articolul precedentEvaluare Națională 2020. Monica Anisie, despre gradul de dificultate al subiectelor
Articolul următorEvaluare Națională 2020. Subiecte la română la prima sesiune de examen/ Peste 170.000 de elevi participă la examen