Acasă Actualitate Ministerul Educației: De astăzi, părinții pot depune cereri la grădinițele de stat/...

Ministerul Educației: De astăzi, părinții pot depune cereri la grădinițele de stat/ În ce condiții se redeschid grădinițele

Foto: pixabay.com

Începând de astăzi, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar, anunță Ministerul Educației.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației arată a trimis spre publicare în Monitorul Oficial măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Cererile părinților vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

Câteva măsuri pe care grădinițele trebuie să le ia:

  • Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor Ordinului comun. De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual.
  • Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program.
  • În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

StiriEdu.ro a consultat documentul cu condițiile în care pot fi deshise creșele și grădinițele, așa cum au fost trimise Ministrului Sănătății de către Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate. Consultă aici În ce condiții pot fi deschise grădinițele și creșele/ Recomandările de la experții în sănătate