Acasă Actualitate Mesajul lui Ludovic Orban de 5 Iunie: Învățătorii devin pentru mulţi copii...

Mesajul lui Ludovic Orban de 5 Iunie: Învățătorii devin pentru mulţi copii adevărate modele

Premierul Ludovic Orban spune într-un mesaj dat de 5 Iunie că învăţătorii, după părinţi, devin pentru mulţi copii „adevărate modele” şi le transmite că îi apreciază și că are încredere în ei.

„Le urăm, astăzi, ‘La mulţi ani!’ învăţătorilor, oameni care prin munca lor pun bazele educaţiei şcolare, generaţie după generaţie. Fiecare dintre noi îşi aminteşte primii ani de şcoală şi chipul învăţătorilor care ne-au iniţiat în tainele scrisului şi cititului, ne-au învăţat să socotim şi ne-au insuflat setea de cunoaştere. După părinţi, învăţătorii devin pentru mulţi copii adevărate modele”, spune Ludovic Orban, în mesajul său.

Premierul adaugă că societatea românească a cultivat „în mod tradiţional” respectul faţă de dascăli, care, la rândul lor, s-au dedicat cu „multă implicare şi răbdare” în educaţia generaţiilor de copii.

„Succesul celor pe care i-au călăuzit în primii ani de şcoală este şi succesul lor, al învăţătorilor, pentru că au ştiut să dezvolte aplecarea către cunoaştere a copiilor”, a spus Orban.

„Criza sanitară impune noi coordonate fiecărei profesii, cu atât mai relevante pentru procesul de educaţie, care, într-o măsură covârşitoare, s-a mutat în mediul online. Ca autorităţi, înţelegem pe deplin şi sprijinim aceste transformări, prin asigurarea de tablete copiilor cu o situaţie socială mai dificilă”, adaugă Orban.

Mesajul integral:

„Le urăm astăzi «La mulți ani!» învățătorilor, oameni care prin munca lor pun bazele educaţiei şcolare, generație după generație. Fiecare dintre noi își amintește primii ani de școală și chipul învățătorilor care ne-au inițiat în tainele scrisului și cititului, ne-au învăţat să socotim și ne-au insuflat setea de cunoaștere. După părinți, învățătorii devin pentru mulţi copii adevărate modele.

Societatea românească a cultivat în mod tradițional respectul față de dascăli, care la rândul lor, s-au dedicat cu multă implicare și răbdare în educaţia generațiilor de copii. Succesul celor pe care i-au călăuzit în primii ani de școală este și succesul lor, al învățătorilor, pentru că au știut să dezvolte aplecarea către cunoaștere a copiilor.

Învățământul românesc ține pasul cu timpul și trebuie să răspundă nevoilor de adaptare. Criza sanitară impune noi coordonate fiecărei profesii, cu atât mai relevante pentru procesul de educație, care, într-o măsură covârșitoare, s-a mutat în mediul online. Ca autorități înțelegem pe deplin și sprijinim aceste transformări, prin asigurarea de tablete copiilor cu o situație socială mai dificilă.

La nivel guvernamental, vrem să ne asigurăm că startul generațiilor actuale de copii dispune de toate condițiile pentru a fi un bun început în actul educațional, cu tot ceea ce implică acest lucru. Însă, pentru un proces de învățământ de calitate este nevoie de harul și vocația dascălilor, de implicarea și profesionalismul celor care îi formează pe micii învățăcei.

Îmi exprim aprecierea și încrederea în munca învățătorilor și le doresc ca roadele muncii lor să dea cât mai curând contur României educate pe care ne-o dorim!”

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României

Articolul precedentCum vor da Evaluarea Națională elevii cu boli cronice și imunodeficiențe/ Ce au discutat Monica Anisie și Mădălina Turza, președintele ANDPDCA
Articolul următorEvaluare Națională 2020 Barem teste de antrenament – setul 8