Acasă Actualitate VIDEO Sfaturi pentru un examen reușit la proba matematică de la...

VIDEO Sfaturi pentru un examen reușit la proba matematică de la Evaluarea Națională 2020

Evaluare Națională 2020. Elevii de clasa a VIII-a susțin următoarea probă miercuri, 17 iunie, la Matematică, probă cu cele mai mari emoții. Profesorii de matematică au mai multe sfaturi pentru elevii cărora le e teamă de matematică.

„Pauza de mate”, un canal de Youtube unde profesorii au publicat rezolvarea testelor de antrenament la matematică, publică și câteva sfaturi pentru elevii care se tem de examenul de matematică.

  1. Nu intrați în panică! Dacă intri în panică poți uita și ceea ce ai învățat
  2. Lucrați măcar un test cu masca pe față și cronometrați-vă! Dacă nu ești obișnuit să lucrezi cu masca pe față și ești și sub presiunea timpului s-ar putea să nu meargă totul așa de bine.
  3. Calculează-ți timpul! Nu trebuie să pierzi mai mult de 10 minute pe subiectul I, 40 de minute pe subiectul al doilea, 60 de minute pe al treilea subiect și 10 minute verificare
  4. Să ai 2-3 pixuri de aceeași culoare – albastră, 2 creioane, radieră, instrumente de geometrie
  5. Citește cu mare atenție subiectele
  6. Încearcă să abordezi fiecare exercițiu. Chiar dacă un exercițiu pare greu e important să încerci să-l rezvolvi, poate profesorul te va nota pentru incercare
  7. Este foarte important ca fiecare elev să explice tot ceea ce vrea să facă

Primele rezultate de la Evaluare Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 -12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.