Acasă Actualitate Au fost deblocate angajările la stat, inclusiv în școli și inspectorate

Au fost deblocate angajările la stat, inclusiv în școli și inspectorate

Foto: StiriEdu.ro

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, în calitate de for decizional, să permită, pe o perioadă de 6 luni, organizarea de concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice. Acest lucru înseamnă că se vor putea organiza concursuri și pentru posturile de directori de școli și de inspectori școlari. Până acum, în baza legii 55/2020, nu au putut fi organizate concursuri în școli. Proiectul adoptat de deputați merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Legislația prevedea că în timpul stării de alertă se pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante doar în sistemul judiciar și la Curtea de Conturi.

Camera Deputaților a permis acest lucru în tot sistemul de stat.

Pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, se arată în proiectul de lege adoptat miercuri în Camera Deputaților.

Parlamentarii și-au motivat decizia spunând că „administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată”. În aceste condiții este nevoie de ocuparea posturilor vacante.

Citiți și: Când va avea loc concursul pentru directori și inspectori? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

De ce nu se organizează concursurile pentru inspectori? Anisie: Suntem în stare de alertă

Articolul precedentDucem sau nu mărțișoare la școală? Recomandarea ministrului Educației
Articolul următorVaccinarea profesorilor. Câte persoane au fost vaccinate în prima zi