Acasă Actualitate Profesoara Roxana Goga a rezolvat problemele de la Matematică pentru nota...

Profesoara Roxana Goga a rezolvat problemele de la Matematică pentru nota 10/ „Problema de geometrie este foarte frumoasă”

Profesoara de matematică Roxana Goga, de la Colegiul Național Sfântul Sava din Capitală, a rezolvat pentru StiriEdu.ro problemele primite de elevi la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Profesoara spune că subiectele au avut un grad de dificultate mediu.

„Subiectele au fost de nivel mediu, nimic foarte greu. Problema de geometrie, punctul b, a fost un pic atipică față de ceea ce au lucrat elevii prin testele de antrenament, dar și-au dat seama cum să demonstreze că acel trapez este isoscel, ceea ce i-a ajutat foarte mult în rezolvarea exercițiului. Iar la exercițiul de la punctul c îl puteau să rezolva în două moduri, lucând aria triunghiurilor BCE și ABE sau folosind faptul că patrulaterul ABCE este ortodiagonal, ceea ce i-ar fi ajutat să calculeze mai repede aria. În concluzie, problema de geometrie este foarte frumoasă. Țin să le mulțumesc copiilor care au lucrat toate testele de antrenament, iar cei care le-au lucrat vor lua note mari”, a spus Roxana Goga.

StiriEdu publică rezolvarea exercițiilor de la Matematică. La ora 15 Ministerul Educației a publicat baremele astfel încât elevii să știe ce punctaj obțin.

Subiectele la matematică le găsiți aici: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020: Problemă de geometrie cu un paralelogram FOTO

Articolul precedentSubiecte Matematică Evaluare Națională 2020: Problemă de geometrie cu un paralelogram FOTO
Articolul următorSNSPA: E regretabil că cei care interzic elementele de gen nu înțeleg conceptele