Acasă Actualitate Admitere facultate 2020: Peste 3.100 de tineri doresc să devină studenţi SNSPA

Admitere facultate 2020: Peste 3.100 de tineri doresc să devină studenţi SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative scoate la concurs pentru anul universitar 2020 – 2021 un număr de 800 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licenţă.

„Peste 3.100 de tineri din toată ţara ne-au arătat că îşi doresc să devină studenţi SNSPA. Întregul proces al pre-admiterii s-a desfăşurat în mediul online şi, indiferent de locul în care s-au aflat candidaţii, au ales să fie preînscrişi la unul sau mai multe programe de licenţă, de la toate cele patru facultăţi ale SNSPA. Anul acesta, concurenţa la SNSPA este mai mare decât în alţi ani, fiind în medie de patru candidaţi pe un loc la buget, pe toată universitatea”, precizează rectorul SNSPA, Remus Pricopie, citat în comunicat.

Pentru a fi declaraţi admişi la facultate, în limita locurilor repartizate la buget şi taxă, prezentate în oferta educaţională pentru anul universitar 2020 – 2021, candidaţii preînscrişi vor încărca în contul lor de candidat dovada promovării examenului de Bacalaureat.

SNSPA afişează duminică, în urma preînscrierii online, lista candidaţilor admişi la cele patru facultăţi ale universităţii, iar în perioada 20 – 23 iulie 2020 fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula.

Preînscrierea online s-a desfăşurat în perioada 18 mai – 16 iunie, pentru a le oferi liceenilor posibilitatea de a afla care sunt şansele reale de a fi admişi la facultate, înainte de începerea examenului de Bacalaureat.

„Candidaţii care s-au preînscris online la programele de studii ale Facultăţii de Administraţie Publică, Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice sau Facultăţii de Management au completat media generală obţinută în clasa a XI-a, care reprezintă media de admitere, iar candidaţii preînscrişi la Facultatea de Ştiinţe Politice au fost evaluaţi în urma unei pretestări online”, se arată în comunicat.

Clasificarea candidaţilor preînscrişi s-a realizat conform opţiunilor selectate, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Articolul precedentBAC 2020. Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a susțin, luni, examenul de Bacalaureat 2020
Articolul următorBAC 2020. 10 recomandări pentru o notă cât mai mare la Română, de la profesoara Cristina Tunegaru VIDEO