Acasă Actualitate Cîmpeanu: Examenul pentru directori va avea loc pe 27 iulie

Cîmpeanu: Examenul pentru directori va avea loc pe 27 iulie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va organiza mai întâi concursurile pentru direcorii de școli înaintea concursurilor pentru inspectorate. Prima etapă a concursului, proba scrisă, va avea loc pe 27 iulie, iar în lunile septembrie-octombrie va avea loc interviul cu cei care au promovat proba scrisă cu cel puțin nota 7.

„O să avem în data de 27 iulie, cu siguranță, un examen național pentru toți aceia care vor să devină directori de școli, fără condiții de apartenență la corpul experților în management educațional și la alte astfel de lucruri. Subiectele vor fi relevante și vor asigura un acces echitabil al tuturor celor care se cred îndreptățiți să devină directori de școli. Asta va fi prima etapă. În luna august nu se va întâmpla nimic pentru că trebuie să respectăm dreptul la vacanță al colegilor noștri după o perioadă care i-a pus la grea încercare. Iar în lunile septembrie-octombrie va avea loc cea de-a doua etapă, aceea a interviurilor în care vom vedea prin consultare cu toți cei implicați care va fi componența comisiilor care vor realiza aceste interviuri, comisii în care sigur vor fi și reprezentanți ai școlii. Pentru că indiferent de abilitățile tale manageriale, dacă nu ești acceptat de colectivul dintr-o școală șansele de succes sunt minime”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației a mai spus că din comisiile pentru interviu vor face parte și reprezentanți ai inspectoratelor și autorităților locale.

Directorii care vor câștiga concursul vor avea un mandat de 4 ani.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu a primit sute de mesaje să oprească campania de informare despre vaccinare
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați s-ar putea să nu supravegheze la examenele naționale