Acasă Actualitate Titularizare 2020. Concursul a fost deblocat în Senat/ Liviu Pop: Am deblocat...

Titularizare 2020. Concursul a fost deblocat în Senat/ Liviu Pop: Am deblocat posturile pentru școli și universități

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

La mai puțin de o săptămână după ce Ministerul Educației anunța că suspendă titularizarea, concursul pentru posturile vacante din școli și concursurile pentru ocuparea posturilor din universități au fost deblocate, marți, în plenul Senatului. Președintele comisiei de învățământ din Senat, Liviu Pop, spune că proiectul a fost trimis la promulgare.

A fost un amendament pe care l-au depus cei de la Consiliul Național al Rectorilor vis-a-vis de posturile care trebuie să fie scoase la concurs în universități în perioada stării de alertă, precum și titularizarea în sistemul de învățământ preunivesitar. În condițiile în care se prelungește foarte mult starea de alertă, riscăm să nu se mai organizeze concurs nici pentru universități, nici pentru școli. Doar atâta am deblocat, posturile didactice, nu discutăm de posturile de conducere sau de îndrumar și control”, a spus Liviu Pop.

Cel care a introdus amendamentul este rectorul Universității Politehnica din Capitală, Mihnea Costoiu. „De când a început starea de alertă am avut această obsesie cu modificarea legii stării de alertă. La noi, la Politehnică, sunt vreo 100 și ceva de posturi scoase la concurs care au fost amânate toate”, a spus Mihnea Costoiu.

Pe 18 iunie, Ministerul Educației anunța că titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Examenul va fi organizat imediat după încetarea stării de alertă, adică după 15 iulie, dată la care era programată proba scrisă de la titularizare, arăta atunci Ministerul Educației.

Vezi aici proiectul adoptat marți în Senat

Citiți și:

OFICIAL Ministerul Educației îi anunță pe profesori că SUSPENDĂ titularizarea

Titularizare 2020 Școlile au primit ordinul că examenul se amână/ Pe site-ul Ministerului Educației apare totuși calendarul de examen

Articolul precedentBAC 2020 Subiecte Matematică. Câte 20 de teste de antrenament pentru Mate-Info, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic
Articolul următorTitularizare 2020. Monica Anisie: Dacă legea permite, se poate organiza titularizarea