Acasă Actualitate Titularizare 2020. Monica Anisie: Dacă legea permite, se poate organiza titularizarea

Titularizare 2020. Monica Anisie: Dacă legea permite, se poate organiza titularizarea

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, arată că așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis în privința legii care ar debloca organizarea examenului național de titularizare, după ce în plenul Senatului a fost adoptat un amendament la legea stării de alertă, prin care se deblochează concursul pentru posturile vacante din școli și concursurile pentru ocuparea posturilor din universități.

Pentru respectarea cadrului legal, Ministerul Educației a emis ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării mobilității personalului didactic. Așteptăm să vedem care va fi decizia președintelui Klaus Iohannis. Și dacă legea permite se poate organiza titularizarea. Dacă nu, ministerul va dispune reluarea acestor activități odată cu încetarea stării de alertă”, a spus Monica Anisie pentru StiriEdu.ro la întrebarea când ar putea fi organizată titularizarea.

Citiți și: Concursul a fost deblocat în Senat/ Liviu Pop: Am deblocat posturile pentru școli și universități

Reamintim că, pe 18 iunie, Ministerul Educației anunța că titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Examenul ar fi trebuit organizat pe 15 iulie, potrivit calendarului aprobat de minister.

Articolul precedentTitularizare 2020. Concursul a fost deblocat în Senat/ Liviu Pop: Am deblocat posturile pentru școli și universități
Articolul următorMonica Anisie: Definitivatul rămâne valabil și se susține în 22 iulie