Acasă Actualitate OFICIAL Ministerul Educației îi anunță pe profesori că SUSPENDĂ titularizarea

OFICIAL Ministerul Educației îi anunță pe profesori că SUSPENDĂ titularizarea

Titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, arată Ministerul Educației într-o informare de presă. Examenul va fi organizat imediat după încetarea stării de alertă, adică după 15 iulie, dată la care era programată proba scrisă de la titularizare. Înscrierile pentru examenul de titularizare ar fi trebuit să înceapă azi, pe 18 iunie.

Redăm mai jos comunicatul integral:

Conform Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 din 18 mai 2020, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de alertă, iar prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 din 16 iunie 2020, s-a prelungit starea alertă.

Astfel, rămân în vigoare dispozițiile art.27, alin.3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis Ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm faptul că imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități,  care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Citiți și:

Monica Anisie, pe Facebook: Titularizarea nu s-a putut organiza din cauza PSD-ului

Monica Anisie: Vom da examenul de titularizare atunci când legea ne va permite

Titularizare 2020 Școlile au primit ordinul că examenul se amână/ Pe site-ul Ministerului Educației apare totuși calendarul de examen

Articolul precedentVIDEO De ce rezultatele de la examene vor fi anonimizate/ Luminița Barcari: Mulți părinți nu și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor
Articolul următorPremieră: Opt universități vor avea programe de masterat didactic