Acasă Actualitate BAC 2020. Elevii de la un liceu din Cugir au primit...

BAC 2020. Elevii de la un liceu din Cugir au primit subiectele din 2019, la Geografie/ Profesorii au fost sancționați

foto: alba24.ro
foto: alba24.ro

Elevii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, care au participat la examenul de Bacalaureat de anul acesta, au dat proba la Geografie de două ori, scrie alba24.ro. Patru membri ai comisiei de examen le-au dat elevilor subiectele greșite. Mai exact le-au printat pe cele din 2019. 

Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a spus pentru Alba24 că elevii au fost dat proba la Geografie de Bacalaureat. Potrivit acestuia, comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe. Și atunci le-au lăsat la urmă, însă atunci când au încercat să le printeze, din greșeală le-au printat pe cele din 2019. Subiectele au fost duse în sălile de examen și predate elevilor. Aceștia au început să le rezolve, dar după un timp comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu, mai scrie alba24.ro

După ce și-au dat seama de greșeala comisă, elevii au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea.

La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, dar de data aceasta cu subiectele de rezervă. Cei patru profesori vinovați de această situație au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen.

Citiți și Elevii de la UMAN au primit subiecte pentru Română REAL, la un liceu din Jibou

Articolul precedentConsiliul Elevilor din România cere promulgarea legii prin care elevii să primească laptopuri
Articolul următorRezultate Evaluare Națională 2020: Notele finale se afișează sâmbătă