Acasă Actualitate Sebastian Burduja îi mulțumește lui Cîmpeanu: „A pus suflet în ceea ce...

Sebastian Burduja îi mulțumește lui Cîmpeanu: „A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru”

Foto:Facebook Sebastian Burduja

Ministrul interimar al Educației, Sebastian Burduja, îi mulțumește într-un mesaj pe Facebook fostului ministru Cîmpeanu.

Burduja a scris vineri pe Facebook, după preluarea interimatului la ministerul Educaţie, că nicio reformă nu e simplă şi nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea, dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului.

”Mă onorează propunerea Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a prelua ca interimar portofoliul de ministru al educaţiei. Sunt recunoscător pentru încredere şi conştient de provocări. Misiunea mea este să asigur funcţionarea administrativă a Ministerului Educaţiei pe perioada interimarului”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook. 

Ministrul interimar arată că ”nicio reformă nu e simplă şi nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea”.

„Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului. Diferenţa între un politician oarecare şi un om politic care are o şansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare”, mai afirmă el. 

Sebastian Burduja menţionează că a lucrat alături de Sorin Mihai Cimpeanu în Guvern şi îi mulţumeşte pentru implicare.

„L-am văzut de multe ori la treabă, inclusiv în nopţile de dinaintea examenelor naţionale. A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru, inclusiv în zecile de dezbateri ale legilor învăţământului, în toată ţara. A ţinut deschise şcolile în pandemie, a crescut semnificativ premiile pentru olimpici, iar în sectorul 1 a făcut ceea ce mulţi alţii nu şi-au asumat (iar unii şi-au arogat doar meritele): redeschiderea bazei Cireşarii pentru comunitate. Sorin Cîmpeanu este şi membru al PNL Sector 1 şi îi mulţumesc pentru colegialitate”, spune Burduja despre fostul ministru. 

Sebastian Burduja declară că ”Partidul Naţional Liberal are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educaţie”.

„Sunt convins de asta. Până atunci, prioritatea mea este gestionarea cu răspundere a treburilor de la MCID şi Ministerul Educaţiei”, mai spune Burduja. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care a luat act de demisia lui Sorin-Mihai Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei şi decretul prin care îl desemnează pe Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, ca ministru al educaţiei, interimar.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, noi explicaţii privind demisia: Este o demisie care a venit din dorinţa de a nu periclita reforma educaţiei
Articolul următorIohannis, la deschiderea anului universitar: Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului