Acasă Actualitate Consiliul Elevilor din România cere promulgarea legii prin care elevii să primească...

Consiliul Elevilor din România cere promulgarea legii prin care elevii să primească laptopuri

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor solicită Președintelui României promulgarea, în regim de urgență, a legii privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, lege adoptată de Parlamentul României în 23 iunie 2020.

„În contextul în care educația în mediul digital nu a fost garantată pentru aproximativ 900.000 de elevi din România, suntem de părere că toate partidele politice și instituțiile centrale trebuie să se solidarizeze cu cauza promovată de structura de reprezentare a elevilor încă din martie 2020”, arată elevii într-un comunicat.

Inechitățile din sistemul educațional vor continua să se adâncească pe măsură ce elevii din mediile social-dezavantajate continuă să fie lăsați în afara sistemului de învățământ.

„Guvernul României nu a susținut această inițiativă legislativă, fapt care ne determină să considerăm că rezolvarea problemei elevilor dezavantajați va fi tergiversată. În contextul în care rezultatele la Evaluarea Națională probează faptul că elevii din mediul rural nu au putut, în aproximativ jumătate din cazuri, să obțină o notă de trecere, orice amânare a implementării legii se transpune în prelungirea abandonului școlar instituit în momentul în care Ministerul Educației și Cercetării a introdus obligativitatea orelor online fără a asigura echipamentele necesare pentru elevii și profesorii dezavantajați”, mai spun elevii/

Consiliul Național al Elevilor îi reamintește președintelui Klaus Iohannis că el e inițiatorul proiectului România Educată și ar trebui să conștientizeze nevoia implementării acestei legi, astfel încât, începând cu luna septembrie a acestui an, niciun elev să nu mai fie privat de educație.

Solicităm promulgarea Legii 327/2020 de către Președintele României și implementarea legii în sensul achiziționării dispozitivelor necesare pentru accesarea școlii online, până în septembrie Guvernul României, deși s-a opus acestei legi, trebuie să înțeleagă faptul că orice tergiversare a implementării legii este un afront adus elevilor care, din luna martie, au fost complet deconectați de la tot ce înseamnă educație. Acest afront ne determină să credem că abandonul școlar s-ar adânci mai mult decât s-a întâmplat deja, iar rezultatele la Evaluarea Națională demonstrează acest lucru. Promulgați și implementați legea, pentru că dreptul la învățătură e garantat de Constituție, iar respectarea acestuia nu poate fi negociată”, a declarat Antonia-Laura PUP, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Senatul a adoptat, marti, 23 iunie 2020, în calitate de for decizional, propunerea legislativă prin care Ministerul Educației asigură fiecarui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet, care să fie folosite la școala online.

Articolul precedentMonica Anisie despre Bacalaureat: Aţi trecut cu bine peste acest prag
Articolul următorBAC 2020. Elevii de la un liceu din Cugir au primit subiectele din 2019, la Geografie/ Profesorii au fost sancționați