Acasă Actualitate Din toamnă, universitățile Harvard și Princeton vor primi mai puțini studenți în...

Din toamnă, universitățile Harvard și Princeton vor primi mai puțini studenți în campus

Universitățile Harvard și Princeton anunță că din toamnă studenții se vor întoarce în campus, dar nu toată lumea se va întoarce în același timp, potrivit CNN.

Universitatea Harvard intenționează să aducă numai 40% dintre studenți în campus pentru semestrul de toamnă, incluzând toți studenții din anul I, potrivit unui anunț făcut luni. Pe lângă studenții din anul I, Harvard-ul le va permite accesul în campus și studenților care trebuie „să progreseze academic”.

În toamnă, Universitatea Princeton îi va primi pe studenți în campusul universitar, dar capacitatea campusului va fi redusă, au anunțat luni reprezentanții insituției. Studenții din anul întâi vor avea voie să se întoarcă în campus pentru semestrul de toamnă, în timp ce studenții din anii mari vor veni în semestrul de primăvară. De asemenea, Universitatea Princeton oferă o reducere de 10% pentru taxa de studii.

Ambele universități vor pune accent pe cursurile online. La Harvard, toate cursurile vor fi online, inclusiv pentru studenții care locuiesc în campus. De asemenea, cele mai multe cursuri de la Princeton vor rămâne online.

Multe dintre universitățile americane au anunțat planurile pentru începerea anului universitar următor, în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Săptămâna trecută, Universitatea Yale a anunțat un plan similar precum cel de la Harvard și Princeton pentru a limita numărul de persoane din campus.

Articolul precedentAdmitere liceu 2020. Cu ce medii și la ce licee au fost repartizați elevii cu CES din București
Articolul următorStudenții străini ar putea fi nevoiți să părăsească SUA, din cauza cursurilor exclusiv online