Acasă Actualitate Ministerul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta

Ministerul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta

Facebook: Victor Ponta

Ministerul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta, potrivit ministrului Educației. Înalta Curtei de Casatie si Justitie si a respins recursul promovat de Victor Viorel Ponta, ceea ce înseamnă că Ministerul Educației a câștigat definitiv dosarul cu fostul premier. Soluția a fost publicată în portalul scj.ro.

Potrivit ICCJ, instanța „respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”

Ministerul Educației și Victor Ponta se judecau cu privire la teza de doctorat a fostului premier. În 2012, când comisia care analiza doctoratele a decis ca Victor Ponta a plagiat și a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Totul a pornit de la un articol din revista Nature, care a ridicat semne de intrebare legate de originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta, iar apoi Universitatea București s-a autosesizat. Însă, Consiliul National de Etica din 2012, aflat în subordinea Ministerului Educației, a spus că Ponta nu a plagiat.

Ulterior, Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că Victor Ponta a plagiat, motiv pentru care a fost desființat de fostul ministru Liviu Pop.

Articolul precedentDEZBATEREA ELEVILOR. Sorin Cîmpeanu: Creșele, grădinițele și învățământul primar ar trebui să înceapă în format clasic VIDEO
Articolul următorDarius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor