Acasă Actualitate Darius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor

Darius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor

Foto: printscreen youtube

Ministrul Educației a semnat, joi, ordinul de retragere a titlului de doctor pentru Darius Vâlcov, fost ministru în cabinetul Victor Ponta și fost consilier în guvernul Dăncilă pe probleme economice.

Anul trecut, jurnalista Emilia Șercan a publicat un articol în Pressone, în care arăta că Darius Vâlcov, la acea vreme consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București.

Ulterior, Comisia de Etică și Deontologie Profesională a Academiei de Studii Economice a analizat teza și arătat ca aceasta cuprinde o proporție ridicată de preluări de fragmente de text aparținând altor autori, „de cele mai multe ori cu reformulări relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizări ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adăugiri de cuvinte)”. Atunci, rectorul ASE, Nicolae Istudor a propus retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Teza lui Vâlcov a ajuns în aprilie 2019 la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), unde comisia de lucru a concluzionat că aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori. CNATDCU a analizat sesizarea de plagiat și a propus retragerea titlului de doctor.

Citiți și: Ministerul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta

Articolul precedentMinisterul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta
Articolul următorElevii către MEC: Cele 250.000 de tablete nu sunt suficiente