Acasă Actualitate Anisie: Profesorii vor avea ghiduri metodologice/ Predarea online, reglementată prin lege

Anisie: Profesorii vor avea ghiduri metodologice/ Predarea online, reglementată prin lege

Foto: edu.ro

Profesorii vor avea în curând niște ghiduri metodologice prin care vor învăța cum să recupereze materia pierdută în anul școlar trecut. Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că în cazul în care școala va începe online în septembrie, toți profesorii vor preda online, pentru că va exista o legislație prin care va impune acest lucru. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii despre educatie „Cursa celor 30 de ani de educație în România. Unde suntem și unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision Romania.

Ministerul Educației pregătește niște ghiduri metodologice tocmai pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, și în același timp pentru a veni în sprijinul elevilor, având în vedere că există această posibilitate de recuperare a materiei la momentul de recapitulare de la începutul anului școlar. Avem prevăzute în aceste ghiduri metodologice și activități remediale și așteptăm să finalizăm la nivelul grupurilor de lucru  de la CNEE și le vom prezenta foarte curând – termenul este 15 iulie pentru un prim draft, urmând ca ele să fie finalizate până la 15 august”, a spus Monica Anisie.

Răspuzând la o întrebare despre ce se întâmplă cu profesorii care nu au predat online în perioada de pandemie, ministrul a spus că pregătește o ordonanță de urgență prin care să fie reglementat acest lucru.

Nu este cazul acum să arătăm cu degetul pe acei profesori care nu și-au îndeplinit toate obligațiile, sunt și profesori care și-au făcut excelent treaba”, a precizat Anisie, care spune că pregătește o lege prin care profesorii vor fi ogligați să predea online.

Vom pregăti o ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online. Ordonanța va cuprinde toate măsurile necesare pentru ca elevul să nu fie în niciun fel prejudiciat și să aibă acces la educație”, a spus ministrul.

Dezbaterea poate fi urmărită mai jos:

Articolul precedentTinerii din România, pe ultimul loc în UE la competenţele digitale
Articolul următorMonica Anisie, despre începerea anului școlar: Așteptăm normele sanitare de la Sănătate