Acasă Actualitate Monica Anisie, despre începerea anului școlar: Așteptăm normele sanitare de la Sănătate

Monica Anisie, despre începerea anului școlar: Așteptăm normele sanitare de la Sănătate

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Monica Anisie a declarat la o dezbatere despte educație că toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educației pentru începerea noului an şcolar vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.

„Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică. De aceea aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii„, a spus Monica Anisie.

Ministrul a vorbit despre mai multe scenarii pe care le-au analizat grupurile de lucru pentru redeschiderea școlii, printre care și acea ca învăţământul preşcolar şi învăţământul primar să se desfăşoare normal în sala de clasă.

„Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă. În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (…) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă (…)”, a mai arătat Anisie.

Întrebată dacă ia în calcul în acest moment descentralizarea formulei în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, oraşului, comunităţii locale, ministrul Educaţiei a răspuns: „Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ”.

Citiți și: Anisie: Profesorii vor avea ghiduri metodologice/ Predarea online, reglementată prin lege

Articolul precedentAnisie: Profesorii vor avea ghiduri metodologice/ Predarea online, reglementată prin lege
Articolul următorUniversitatea de Medicină din Timișoara – 75 de ani de la înfiinţare