Acasă Scoala in Lume VIDEO Ceremonii de absolvire cu roboți la universitățile din SUA/ Prima ceremonie...

VIDEO Ceremonii de absolvire cu roboți la universitățile din SUA/ Prima ceremonie asistată de roboți a fost in Japonia

După modelul universităților din Japonia au început și universitățile din SUA să organizeze  ceremonii de absolvire pentru studenți. Este vorba despre Universitatea de Stat din Arizona, care a apelat la roboți, astfel încât absolvenții  și familiile lor să poată  participa la eveniment online, potrivit Voanews.

 Juili Kale este una dintre absolventele care aștepta cu nerăbdare să primească diploma de master de la Universitatea de Stat din Arizona. Ea își planificase  să-și invite membrii familiei ei care locuiesc în India și în Statele Unite, pentru ceremonia de absolvire.

În martie, pandemia coronavirusului a pus capăt acestor planuri, după ce școlile și unievrsitățile s-au închis. Cu toate acestea, ceremonia de absolvire a avu loc online.

Ceremonia a fost  fost live, iar studenții erau reprezentați de roboți care le luat diplomele de absolvire. Absolvenții au stat acasă în fața computerului și au acționat de la distanță robotul care ți reprezenta.

Robotii  folosiți de universitate sunt fabricat de  Double Robotics, o companie cu sediul în Burlingame, California. Înainte de criza sănătății, compania ajuta oamenii din diverse colțuri ale lumii să participe la înmormântări și chiar la ceremonii de căsătorie, fără a călători.

”Este posibil să nu fi fost ideal pentru studenți. Dar rem să arătăm că am făcut tot ce am putut pentru a-i sărbători”, a spus  Sanjeev Khagram,  decan al Școlii de Management Global din Arizona.

Citiți și: Coronavirus: Prima ceremonie de absolvire cu ajutorul roboților a avut loc în Japonia/ ” Când am intrat la facultate, nu am crezut niciodată că îmi voi opera avatarul și voi participa la ceremonia de absolvire”

Articolul precedentSTUDIU: 35% dintre părinți spun că predarea online ar trebui introdusă în totalitate în educație
Articolul următorȘcolile private vor să ajute școlile de stat pentru cursurile online