Acasă Actualitate Universitatea de Medicină din Timișoara – 75 de ani de la înfiinţare

Universitatea de Medicină din Timișoara – 75 de ani de la înfiinţare

Foto Facebook/ Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFT) marchează astăzi 75 de ani de la înfiinţare, 75 de ani de activitate continuă de învăţământ universitar medical, de cercetare şi dezvoltare a resursei medicale în Sănătate și pentru Sănătate.

În 1945, atunci când a fost înființată, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara avea numai Facultatea de Medicină din Timişoara. În prezent, are trei entități: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie.

În anul 2020, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara formează 6.646 de studenți, dintre care 6.462 la programe de licență și 184 la programe master. În prezent în Universitate sunt implicați în procesul educațional aproximativ 98 de profesori, 118 conferențiari, 170 de șefi de lucrări și 426 de asistenți universitari.

”Mă bucur și este o onoare faptul că în primul meu an de mandat ca rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea marchează 75 de ani de activitate. Și aceasta pentru că acest mandat îl voi dedica în primul rând dezvoltării Universității, atât pe direcție internă, cât și externă, obținerii acreditării internaționale și digitalizării Universității. UMFT este Universitatea care se dezvoltă împreună cu noi – cadre universitare și studenți. Doar împreună putem duce mai departe tradiția și doar împreună putem dezvolta și pregăti Universitatea noastră să răspundă cât mai bine nevoilor actuale de educație universitară în Medicină. Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș„ din Timișoara”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, prof. dr. Octavian Crețu.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara este prezentă în clasamente de referință realizate de organisme internaționale și naționale importante. În clasamentul Academic Ranking of World Universities 2020 (cunoscut și ca Top Shanghai), Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara ocupă poziția 401-500 la nivel mondial și poziția 2-3 la nivel național în domeniul Ştiinţe Medicale, la subiectul Medicină Clinică.

În prezent, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este coordonatoarea principală și partener la 10 proiecte de cercetare academică, în ceea ce privește combaterea COVID-19, proiecte finanțate de Ministerul Educației și Cercetării.

„România și lumea în general are nevoie de o resursă umană foarte bine pregătită în Sănătate. Universitatea noastră face eforturi continue de a se adapta și de a răspunde cât mai bine provocărilor în pregătirea medicilor, stomatologilor și farmaciștilor de mâine. Suntem o universitate de tradiție în peisajul educațional românesc, o universitate clădită pe oameni, pentru oameni. În contextul marcării a celor 75 de ani de activitate, UMFT va lansa un referendum intern pentru alegerea noului brand al universității noastre, dar vom prezenta și sloganul propus de noi pentru a ne călăuzi în activitate: „Doctrina et Scientia in Posterum” (Educație și Stiință pentru Viitor)”, a declarat rectorul UMFT, prof. dr. Octavian Crețu.


Articolul precedentMonica Anisie, despre începerea anului școlar: Așteptăm normele sanitare de la Sănătate
Articolul următorLege promulgată: Un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi/ Guvernul a dat aviz negativ