Acasă Actualitate Gala Elevului va avea loc online

Gala Elevului va avea loc online

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor organizează sâmbătă, 18 iulie, cea de-a treia ediție a proiectului „Gala Elevului Reprezentant”. Tema propusă pentru acest an este „Set a new goal: education for all!” și centrează atenția publică asupra incluziunii educaționale. Vor fi premiați elevii care au avut inițiative de impact pe teme precum bullyingul din școli, marginalizarea elevilor cu cerințe educaționale speciale sau a elevilor care provin din medii defavorizate. Consiliul Național al Elevilor vrea astfel să promoveze și să premieze contribuția la un mediu echitabil de dezvoltare și învățare.

Gala are ca scop evidențierea persoanelor implicate în dezvoltarea educației, fie ei elevi, părinți, profesori sau membri ai societății civile. Copiii afectați de excluziunea educațională au nevoie de ajutor din partea celor care le remarcă problemele, iar școlarizarea lor necesită o implicare continuă. Egalitatea dintre elevi este vitală ca aceștia să simtă că sunt doriți într-un colectiv și mai ales în societate.

În perioada pandemiei de Coronavirus, au fost nominalizate persoane, instituții și organizații, care au ieșit în evidență prin acțiunile lor în sfera educației.

Categoriile la care s-au realizat nominalizări sunt: „Elev implicat în comunitate”, „Elev implicat în comunitate din învățământul profesional și tehnic”, „Profesor de 10”, „Cel mai incluziv mediu școlar”, „Inițiative pentru garantarea accesului la educație” și „Părintele, agent al schimbării”.

Din cauza contextului epidemiologic, gala se va desfășura în acest an în spațiul online, în data de 18 iulie, programul fiind următorul:
– Orele 11:00 – 12:00: Panel aferent categoriilor „Elev implicat în comunitate” și „Elev
implicat în comunitate din învățământul profesional și tehnic”;
– Orele 13:00 – 14:00: Panel aferent categoriilor „Profesor de 10” și „Cel mai incluziv
mediu școlar”;
– Orele 16:00 – 17:00: Panel aferent categoriilor „Inițiative pentru garantarea accesului
la educație” și „Părintele, agent al schimbării”;
– Ora 18:00: Premierea finaliștilor la Gala Elevului Reprezentant.
Gala va fi difuzată live pe pagina de Facebook a Consiliului Național al Elevilor: https://www.facebook.com/consiliulelevilor/.

Articolul precedentCCR: Alocațiile copiilor trebuie dublate
Articolul următorOMS și UNICEF: Scade rata de vaccinare în timpul pandemiei de COVID-19