Acasă Actualitate CCR: Alocațiile copiilor trebuie dublate

CCR: Alocațiile copiilor trebuie dublate

© UNICEF - Adrian Catu
Foto: © UNICEF - Adrian Catu

Curtea Constituțională a decis miercuri să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, arată CCR într-un comunicat.

Reamintim că Guvernul Orban a dat o ordonanță de urgență în luna iunie prin care amâna termenul de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei.

Legea pentru care s-a pronunțat CCR merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

Citiți și: Guvernul Orban va trebui să dubleze alocațiile copiilor/ Legea a trecut de Camera Deputaților

Articolul precedentLege promulgată: Un consilier școlar va avea în grijă 600 de elevi/ Guvernul a dat aviz negativ
Articolul următorGala Elevului va avea loc online