Acasă Actualitate VIDEO Nelu Tătaru: Doar o treime dintre elevi vor merge la școală

VIDEO Nelu Tătaru: Doar o treime dintre elevi vor merge la școală

printscreen digi24
printscreen digi24

Ministrul Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că nu consideră, în acest moment, că este necesară amânarea începerii noului an școlar. Ministrul a anunțat, de asemenea, ce scenarii au pregătit autoritățile pentru ca elevii să se întoarcă la școală, în siguranță.

„În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară. Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două – trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a declarat ca unul dintre scenariile pentru începerea școlii ar ca doar o treime dintre elevi să meargă la școală, iar celelalte două treimi să stea acasă și să facă școală online.

„De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citiți și:

VIDEO Monica Anisie despre un scenariu pentru începerea școlii: Cursuri la școală, alternate cu școala online

Federația Părinților: Decizia privind modul de începe al școlii să fie la nivelul unității de învățământ

.

Articolul precedentStudiu: Copiii mai mari şi adolescenţii pot transmite COVID-19 la fel ca adulţii
Articolul următorLudovic Orban, despre deschiderea şcolilor: „E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă”