Acasă Actualitate Cum va funcționa Teleșcoala în anul școlar 2020-2021. Lecții transdisciplinare pentru cls....

Cum va funcționa Teleșcoala în anul școlar 2020-2021. Lecții transdisciplinare pentru cls. VIII-a

Foto: TVR 1

„Teleşcoala” are loc din nou la TVR 2, odată cu începerea anului școlar 2020-2021, cu lecții noi, adaptate cerinţelor elevilor care în această toamnă intră în clasa a VIII-a şi vor susține Evaluarea Națională după noua programă școlară, la disciplinele limba și literatura română și matematică.

TVR-ul a publicat orarul atât pentru elevii de clasa a VIII-a, cât și pentru cei de clasa a XII-a.

Lecţiile pentru clasa a VIII-a sunt adaptate după noua programă școlară de la Evaluarea Națională 2021 de la disciplinele limba și literatura română și matematică. Subiectele vor fi diferite față de ce știam până acum, iar cursurile televizate, realizate de TVR în parteneriat cu Ministerul Educației, vor oferi elevilor informaţii adaptate noii programe de examen pentru probele Evaluării Naționale, potrivit TVR 1. Lecţii transdisciplinare, dinamice, interactive, vor învăţa să aplice noţiunile teoretice şi le va fi stimulată gândirea şi creativitatea.

O să predăm după programa nouă, iar lecţiile vor fi o provocare si pentru noi, profesorii. Abordarea va fi diferită, adică reflectă principii noi pentru clasa a VIII-a şi pentru Evaluarea Naţională. Vor fi lecţii transdisciplinare şi, în măsura în care este posibil, dinamice, interactive. Activităţile pe care le vom propune vor schimba copiilor gândirea şi creativitatea. Competenţele specifice din noua programă sunt asociate cu activităţi de învăţare, nu cu conţinuturi. Vom pleca de la ceea ce ştie, sau ar trebui să ştie elevul şi trebuie să îl învăţăm să aplice noţiunile teoretice. Prin “Teleşcoala” încercăm să găsim modalităţi prin care să le formăm copiilor aceste competenţe. Pe scurt, o să punem accent pe rezultatele învăţării, nu pe proces în sine. Lecţiile din acest sezon cred că vor fi mai atractive, pentru că în demersul nostru didactic vom avea în vedere o abordare integrată a domeniilor de conţinut. Deci, vom elimina inerţia şi expunerile pur teoretice. Teleşcoala va răspunde nevoilor reale ale elevilor, va fi o ancoră către viaţă, către realitate”, spune Ileana Gae, profesor de română, citată de TVR.

Orarul „Teleşcoala” arată că de luni până joi, de la ora 9:00, respectiv, ora 9:30, sunt programate câte două cursuri (română şi matematică) pentru clasa a VIII-a.

Vinerea, pe acelaşi tronson orar sunt programate, în reluare, cursurile de competenţe digitale şi limbi străine. Aceste cursuri nu sunt dedicate pentru un anumit an şcolar.

Pentru clasa a XII-a, de luni până vineri, de la ora 15:00 şi de la ora 15:30, TVR 2 va difuza două cursuri din programa de Bacalaureat.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul http://www.tvr.ro.

Citiți și: Începe Teleșcoala pentru profesori/ Orarul primei săptămâni

OFICIAL Ministerul Educației: Teleșcoala va avea loc de luni până vineri

Articolul precedentCe s-a întâmplat la ora de muzică online la o școală din București/Profesoara a refuzat să mai predea
Articolul următorLa două zile de la deschiderea școlii, o clasă de la „Gh. Șincai” trece la scenariul roșu din cauza COVID-19