Acasă Actualitate Reîncepe Teleșcoala pentru elevii care au picat Bacalaureatul/ Programul din 27 iulie

Reîncepe Teleșcoala pentru elevii care au picat Bacalaureatul/ Programul din 27 iulie

Facebook: Telescoala

TVR anunță că de luni, 27 iulie 2020, reîncepe Teleșcoala. Programele sunt dedicate elevilor care vor susține sesiunea de toamnă a bacalaureatului în perioada 24 august – 5 septembrie.

În prima săptămână lecțiile vor fi pentru română, matematică, biologie, chimie și fizică, de câte o jumătate de oră.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Articolul precedentElevii reclamă că nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru
Articolul următorUniversitatea „Dunărea de Jos” a lansat prima procedură de autohemoterapie majoră cu ozon pentru pacienţii cu COVID-19