Acasă Actualitate Elevii reclamă că nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru

Elevii reclamă că nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor anunță că nu a fost invitat la ședința comisie de valiadare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, arată un comunicat primit de StiriEdu.ro. Elevii spun că de fapt autoritățile nu vor să-i implice în reforma educației din România.

Poziția Consiliului Național al Elevilor:

În decursul zilei de astăzi, a avut loc prima ședință Comisiei de validare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, constituită la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, conform OMEC nr. 3261/2020. În luna februarie, atunci când a fost emis ordinul de constituire a comisiei, reprezentanții elevilor au fost lăsați pe dinafară, în ciuda faptului că CNE a militat, în anul 2018, pentru includerea elevilor în procesul de restructurare și aprobare a noilor planuri-cadru.

MEC a inclus reprezentanții elevilor în această comisie doar în urma unui comunicat de presă emis de către Consiliul Național al Elevilor, prin care condamnam atitudinea iresponsabilă a ministrului educației, Monica Anisie. Faptul că reprezentanții elevilor nu au fost invitați la prima ședință a acestei comisii denotă, încă o dată, nepăsarea autorităților în ceea ce privește implicarea elevilor în reforma educației din România.

Reprezentanții elevilor nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru. Dincolo de o potențială eroare informatică, vorbim de un mesaj puternic din partea Ministerului Educației și Cercetării: procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial și neprofesionist. Unde e consultarea cu elevii pentru care vă dedicați mandatul, doamnă ministru? În lipsa unei consultări reale cu beneficiarii procesului, orice variantă de plan-cadru este ilegitimă și neconformă realităților din învățământul românesc”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și: Elevii către MEC: Cele 250.000 de tablete nu sunt suficiente

Articolul precedentPetiție pentru redeschiderea școlilor: Prin online nu se pot construi relații interumane
Articolul următorReîncepe Teleșcoala pentru elevii care au picat Bacalaureatul/ Programul din 27 iulie