Acasă Actualitate Titularizare 2020. Examenul începe la ora 9.00

Titularizare 2020. Examenul începe la ora 9.00

pixabay.com
pixabay.com

Titularizare 2020. Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate se desfășoară în data de 29.07.2020, începând cu ora 09:00, au anunțat inspectoratele școlare. Accesul  candidaților este permis în intervalul orar 7:15-8:15.

  • Proba se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă. 
  • Pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7 (șapte).
  • Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim de „plata cu ora”.

Ce s-a modificat în acest an din cauza dinamicii epidemiei de COVID-19:

Proba practică și inspecția la clasă nu s-a mai ținut, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea au susținut și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.

O altă modificare prevede că documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.

Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare.

Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.

În unele județe, inspectoratele școlare au anunțat numărul de înscriși de la titularizare. De exemplu, la Dolj, pentru această sesiunea s-au înscris 789 de candidați și sunt 64 de posturi titularizabile. Cei mai mulţi candidaţi sunt la învățământ preșcolar (educatoare) – 190, învățământ primar – 109, matematică – 64, educație fizică și sport – 64, limba și literatura română – 57. La polul opus se află: transporturi(maiștri instructori) – 2, mecanică – 2, psihologie – 1, construcții (maiștri instructori) – 1. În anul 2019 au fost înscriși 960 de candidați.

Primele rezultate vor fi afişate în 4 august. Contestaţiile vor fi depuse în perioada 4- 5 august, iar în 11 august vor fi afişate rezultatele finale.Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte).

Citiți și: Profesorul Doru Căstăian despre titularizare: „Este una dintre sursele profunde ale slabei calităţi a resursei umane din învăţământ

Titularizare 2020: A fost publicată lista candidaților înscriși la concurs

Articolul precedentEXCLUSIV Scenariile începerii școlilor propuse de Ministerul Sănătății/ Masca nu va fi obligatorie la preșcolar și primar UPDATE
Articolul următorDefinitivat 2020. Primele rezultate la proba scrisă – afişate miercuri