Acasă Actualitate Klaus Iohannis, despre începerea școlii: „Sigur ne vom îndrepta spre un sistem...

Klaus Iohannis, despre începerea școlii: „Sigur ne vom îndrepta spre un sistem mixt” VIDEO

Foto: Facebook DigiFM

Săptămâna viitoare elevii și părinții vor avea în ce mod se va deschide școala în septembrie, a spus președintele Klaus Iohannis la o conferință de presă de la Cotroceni. Premierul Ludovic Orban și ministrul Educației vor merge la Cotroceni pentru a discuta despre posibililele scenarii pentru începerea școlii.

„Evident că această situatie a deschiderii anului școlar este extrem de importantă si mî preocupă foarte mult.
Am avut numeroase discuții cu cei de la Ministerul Educației, cu specialiști… S-au făcut progrese importante cu structurarea unor scenarii. Am invitat pe premier si pe ministrul Educației săptămâna viitoare să discutăm pe niște scenarii”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că după discuțiile de la Cotroceni cu premierul ceilalți demnitari va ieși public să prezinte scenariile începerii noului an școlar.

„Școala nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia nu va disparea. Sigur ne vom îndrepta spre un sistem mixt. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și, în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două și va fi comunicat publicului ”, a mai spus președintele care a spus că scenariile vor fi decide în funcție de situația pe care o au școlile.

Articolul precedentTitularizare 2020. Peste 2.000 de candidați s-au retras din examen/ 32 de concurenți au fost eliminați
Articolul următorWorld Vision cere Senatului să respingă legea care acordă laptop numai anumitor elevi