Acasă Actualitate O parte dintre elevii din Germania s-au întors luni la școală/ Care...

O parte dintre elevii din Germania s-au întors luni la școală/ Care sunt condițiile

Foto: pixabay.com

Zeci de mii de elevi au revenit luni la şcoală în nordul Germaniei, cu măști și împărțiți în grupuri mici, potrivit thelocal.de. Primele s-au deschis școlile din landul Mecklenburg-Pomerania de vest, care este primul din cele 16 landuri germane unde se încheie vacanţa.

Pentru a reduce la minim riscul de infectare, cei 152.700 de elevi au fost împărţiţi în grupuri care nu trebuie să se amestece, deşi în interiorul fiecărui grup regulile de distanţare socială au fost ridicate.

„Copiii trebuie să fie prezenți la școală pentru că trebuie să prevenim mai mult timp pierdut”, a declarat Steffen Kästner, directorul școlii CJD Jugenddorf-Christophorus din Rostock,.

Măştile sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupaţi sau nesiguri în legătură cu noile norme sunt întâmpinaţi de profesori şi primesc sprijin, a explicat acesta pentru dpa, subliniind că elevii care nu poartă mască nu vor fi toleraţi.

Tot luni au reînceput cursurile în şcoli pe mai multe insule aparţinând de landul Schleswig-Holstein, iar joi vor începe şi în oraşul-port Hamburg.

Săptămâna viitoare se reiau cursurile şi în şcolile din Berlin şi Brandenburg, precum şi în cel mai populat land, Renania de Nord – Westfalia, precum şi în restul landului Schleswig-Holstein.

Citiți și: Măsurile luate de 26 de țări UE pentru a redeschide școlile/ Ce pregătesc pentru anul 2020 – 2021

Articolul precedentToate locurile la Jurnalism s-au fost ocupat din sesiunea iulie 2020
Articolul următorPeste 80% dintre directorii din Mehedinți vor școală normală