Acasă Actualitate Ministerul Educației va cumpăra și 74.000 de laptopuri pentru licee

Ministerul Educației va cumpăra și 74.000 de laptopuri pentru licee

Foto: pixabay.com

Pe lângă cele 250.000 de tablete pentru elevii din mediile defavorizare, Ministerul Educației va cumpăra 74.000 de laptopuri pentru licee, a spus ministrul Educației într-o emisiune la Antena 3.

„La momentul acesta Guvernul României a alocat banii necesari pentru achiziționarea a 250.000 de tablete tocmai pentru acei copii din mediile defavorizate. Așteptăm ca achiziția să fie finalizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate. Deja au fost realizate ofertele, termenul de livrare din caietul de sarcini este 10 septembrie”, arată ministrul Educației.

Pe lângă tablete, Ministerul Educației mai cumpără și laptopuri.

„Ministerul Educației pregătește prin programul ROSE( proiect derulat împreună cu Banca Mondială) achiziția a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee. Ne preocupăm ca în septembrie să începem școala, noi ne dorim să începem în sala de curs, dar dacă situația epidemiologică o impune să o putem folosi ca alternativă învățământul online”, a mai spus Monica Anisie.

Într-o altă emisiune la TVR 1, ministrul a spus că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Educației va achiziționa și alte 200.000 de tablete pentru gimnaziu.

Cele 250.000 de tablete vor merge către elevii care provin din medii defavorizate și către cei care nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Ministerul Educației a trimis un ordin către inspectoratele școlare cu toate criteriile după care să fie acordate dispozitivele. Ordinul prevede că vor primi device-uri elevii ai căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet și  elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, dar și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Articolul precedentAnisie: Dacă situaţia epidemiologică va fi dificilă, se ia decizia ca pentru 14 zile să se suspende cursurile
Articolul următorCe spun elevii despre cele trei scenarii pentru începerea școlii